Leac babesc pentru apa la genunchi

[A]

Cel mai indicat pentru cei care au apa la genunchi si nu vor sa treaca prin chinul cumplit al extragerii serului cu siringa ar fi acest leac babesc.



Se ia o varza cruda , se taie cele mai bune si crude foi de varza, 2-3 si se inveleste genunchiul integral pe toate partile si nu numai pe partea afectata, apoi se leaga strans cu o panza si ulterior deasupra cu un material impermeabil, ceva din bumbac ar fi recomandat.


Genunchiul in prealabil trebuie spalat si curatat, apoi umezit cu zeama de varza cruda stoarsa din continutul unor frunze verzi maruntite.

Acest tratament se face zilnic timp de o saptamana dimineata si seara si se tine minim, daca e posibil, o ora .

Noaptea se poate tine infasurata pe genunchi pana dimineata.


Un alt remediu babesc venit din vest ar fi cu bitter suedez.

Se aplica un strat de untura de porc pe picior, apoi se face o compresa imbibata bine cu bitter suedez care se aplica pe genunchiul bolnav, se tine cat mai mult posibil pana la o ora, infasat bine in material de panza si peste, in unul impermeabil.

"neaparat sa folositi un unguent cat mai gras sau untura de porc inainte de a aplica compresa, altfel riscati sa va ardeti cumplit pielea, cea mai indicata e untura de porc pentru ca are un efect terapeutic foarte bun."

[B]

Se iau două mâini bune de sare grunjoasă care se dizolvă într-o jumătate de litru de apă la temperatura camerei. Se pun comprese cu o pânză de bumbac. Se lasă două ore. Compresele se pun de două ori pe zi timp de 12 zile. Se trece apoi la comprese calde. Se iau doi pumni de sare grunjoasă, se înfierbântă într-o tigaie şi se pun într-un săculeţ de pânză care se aplică pe genunchi, cât se poate de cald. Tratamentul se continuă până la vindecare. Un alt tratament posibil este cu frunze de varză aplicată. Se cunoaşte un anume caz care a făcut în acest fel un tratament de o săptămână şi lichidul a dispărut.
Comprese cu argilă, 2 linguri cu apă, se amestecă, se face o pastă care se aplică două ore. Se va pune între 2 bucăţi de naylon sau pânză de bumbac. În aceeiaşi compziţie se răzuiesc şi două cepe. Totul se lasă două ore.
Se va sta culcat cu faţa în sus şi picioarele se pun pe o pernă mai înaltă sub călcâie. Au fost cazuri când lichidul a dispărut într-o săptămână.

Cât de gravă este apa la genunchi?

 Apa la genunchi poate apărea în urma loviturilor sau a bolilor reumatismale, iar lichidul care se strânge la nivelul articulaţiilor genunchiului poate duce la inflamaţii şi la dureri. Cu toate acestea, un tratament adecvat poate rezolva complet acestă problemă.

Declanşată de o serie de afecţiuni

Există o serie de afecţiuni care determină apa la genunchi. Printre acestea se numără osteoartrita, artrita reumatoidă, guta şi pseudoguta. În plus, apa la genunchi mai poate apărea şi în cazul tumorilor şi chisturilor.

Poate da dureri puternice

Persoanele care au apă la genunci acuză dureri puternice în articulaţii. Genunchiul se umflă şi când are loc această acumulare de lichid, genunchiul devine tare la atingere. Daca această problemă a fost cauzată de un traumatism puternic apar şi vânătăi în jurul genunchiului.

Ce teste poţi face

Pentru a detecta exact cauzele apariţiei apei la genunchi, medicul poate prescrie câteva analize de specialitate: radiografie (pentru a se convinge că nu este vorba despre dislocări sau rupturi ale articulaţiilor sau dacă nu cumva este vorba despre artrită), artrocenteza (analiză prin care specialistul extrage cu seringa din lichid pentru a exclude cauzele unei infecţii), IRM (prin care se scanează, cu ajutorul rezonanţei magnetice şi se verifică dacă nu este vorba despre dislocări ale oaselor şi articulaţiilor), teste de sânge pentru a depista posibilele infecţii sau inflamaţii cauzate de artrită reumatoidă.

Cum poţi preveni apa la genunchi

În cazul persoanelor care practică sport şi sunt mai expuse traumatismelor li se recomandă purtarea echipamentelor speciale şi purtarea unei benzi elastice de jur împrejurul genunchiului. Şi persoanele obeze pot avea astfel de probleme din cauza kilogramelor care apasă pe articulaţii (este bine ca acestea să evite sporturile prea solicitante, cum ar fi aerobicul sau înotul). Odihna este şi ea primordială atunci când se doreşte prevenirea acestei probleme.

Terapia cu gheaţă poate fi de ajutor

În funcţie de afecţiunea declanşatoare şi de sfatul medicului se pune gheaţă pe genunchiul afectat, din patru în patru ore şi se ţine picioarul ridicat pe câteva perne. Gheaţa nu se aplică direct pe piele, ci pe un prosop gros pentru a proteja genunchiul. Medicul mai poate prescrie analgezice pentru diminuarea durerii. După vindecare, pacienţii pot fi sfătuiţi de medic să se recupereze cu ajutorul exerciţiilor care întăresc articulaţiile şi musculatura. În cazuri mai grave, când inflamaţia nu cedează, medicii recomandă pacienţilor injecţii cu corticoizi (substanţe antiinflamatoare) pentru tratarea inflamaţiei, dar şi aspirarea fluidului de la nivelul genunchiului în cazul infecţiilor.
Multa sanatate si sa auzim de bine !!!

Comentarii

  1. Mia scos apa de la genuchii și am încă genuchiu inflamat și mă doare ce trebuie făcut ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil putin repaus ar ajura, evitarea mersului pe jos exagerat, sau incercati remediu cu argila si sare, ajuta in multe cazuri. Multă sănătate!

      Ștergere
  2. DR.DAWN si vraja lui de dragoste sunt inger pe pamant, are atata caldura, subliniaza alaturi de tine de parca ar fi fost copilul tau, multumesc mult doctore m-ai facut sa zambesc din nou aducandu-mi sotul cu vraja ta de dragoste, dupa m-a părăsit timp de 9 luni, chiar acum, suntem fericiți împreună, mă tratează ca pe o regină și îmi arată suficientă dragoste,
    Dacă cineva dorește să se reîntâlnească cu partenerul tău.
    Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    Dacă vrei să vindeci boala.
    Dacă ai nevoie de vrajă de promovare.
    Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    Dacă vrei să nu te mai masturbezi.
    Și alții, contactați Dr. DAWN, e-mail: findritualforlife@gmail.com
    Whatsapp: +3550685677099/
    +2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare